Antwerpse politieagentes krijgen opschorting van straf

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank heeft twee agentes van de Antwerpse politie vrijdag een opschorting gegeven. Ann V.d.B. uit Merksem had haar fout geparkeerde huisbaas op de bon geslingerd, nadat hij geweigerd had om haar huurwaarborg volledig terug te betalen.
Haar collega Linda V.d.A. uit Putte bij Mechelen had het proces-verbaal mee ondertekend.

De feiten speelden zich af op 7 juli 2007. Ann V.d.B. had haar huurcontract opgezegd omdat ze een woning had gekocht. Bij de afrekening in de bank vond haar huisbaas dat hij een maand huur mocht inhouden, omdat zij de overeenkomst voortijdig had verbroken.

Toen ze de bank verlieten, zag ze dat hij fout geparkeerd stond. Ze stelde er later een proces-verbaal over op en liet het door collega Linda V.d.A. mee ondertekenen. De huisbaas vond dat verdacht en diende klacht in.

Het openbaar ministerie had voor Ann V.d.B. een celstraf van zes maanden met uitstel gevorderd en voor Linda V.d.A. de opschorting.

Politieagente krijgt opschorting voor weerspannigheid

De 33-jarige Christel R. heeft van de Antwerpse strafrechter vrijdag een opschorting gekregen voor weerspannigheid. De wijkagente uit Antwerpen was in een dronken en depressieve bui enkele collega's te lijf gegaan.

De vrouw had op 14 juli 2007 te diep in het glas gekeken bij een cafébezoek aan het Van Schoonbekeplein in Antwerpen. Toen ze haar vriend daar met een andere vrouw zag, raakte ze zodanig over haar toeren dat de politie ter plaatse diende te komen.

De beklaagde gedroeg zich agressief en stampte naar een collega. Een andere sloeg ze op zijn oog. Ze kon maar met moeite gekalmeerd worden. De vrouw verklaarde later dat ze zich niets meer van de vechtpartij kon herinneren en bood haar excuses aan haar collega's aan.

Het openbaar ministerie had een werkstraf gevorderd, maar de rechtbank vond een opschorting meer op zijn plaats.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio