Tele Atlas introduceert voetgangerskaarten

Tele Atlas introduceert voetgangerskaarten

Tele Atlas introduceert voetgangerskaarten

Print
De digitale kaartenmaker Tele Atlas gaat zich richten op de groeiende markt van elektronische kaarten voor voetgangers. Die moeten helpen bij het uitstippelen van de kortste weg of het verkennen en ontdekken van plaatsen.
Op het Mobile World Congress 2008 in Barcelona, van 11 tot 14 februari, geeft Tele Atlas een eerste demonstratie van haar kaarten, zo meldt het vrijdag.

Volgens Tele Atlas zijn digitale voetgangerskaarten voor iedereen handig. "Of het nu gaat om een drukke zakenman die de kortste weg van zijn parkeerplaats naar de vergaderlocatie zoekt, of om een vakantieganger die in een onbekende stad de weg wil terugvinden naar het metrostation dichtbij het hotel", aldus het bedrijf.

De kaarten van Tele Atlas met specifieke voetgangersattributen zijn al verkrijgbaar voor achttien landen: Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Voor 117 steden in Europa zijn voetgangersattributen opgenomen, wat betekent dat er gemiddeld 80 km paden en wegen in elk stadscentrum in kaart zijn gebracht om voetgangers te helpen hun bestemming via de kortste weg te bereiken. Later dit jaar wordt de dekking naar verwachting uitgebreid, met steden in zuidoost-Azië en Australië.
Nu in het nieuws