Stakingsactie bij Crown Verpakking Deurne opgeschort

Print
Deurne - De arbeiders bij het metaalbedrijf Crown Verpakking in Deurne zijn sinds vrijdag 14 uur opnieuw aan de slag. Ze hadden donderdag het werk neergelegd omdat de directie niet was tegemoetgekomen aan hun financieel eisenpakket.
Een nieuw gesprek vrijdag loste evenmin de verwachtingen van het personeel in, maar de bonden hebben het personeel gevraagd opnieuw aan de slag gegaan. Dat zegt Luc Van der Vinck van ABVV Metaal aan Belga.

De spontane stakingsactie bij Crown Verpakking, een bedrijf gespecialiseerd in het produceren en verkopen van metalen verpakkingen voor spuitbussen en voor voedingsproducten, brak donderdag uit na een onderhoud met de directie.

Tijdens dat gesprek hadden de arbeiders een financiële tegemoetkoming gevraagd voor het verlies aan koopkracht. De directie stelde een eenmalige premie van 35 euro voor die aan het einde van de loopbaan verrekend zou worden. Onaanvaardbaar, aldus vakbonden en personeel.

Een tweede gesprek vrijdag leverde evenmin de gewenste resultaten op, maar de vakbonden vroegen het personeel wel om de stakingsactie op te schorten. Dinsdag zitten personeel en directie opnieuw aan tafel.

Bij Crown Verpakking België in Deurne werken 370 mensen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio