Politie Beersel geschokt door kritiek slachtoffers

Politie Beersel geschokt door kritiek slachtoffers

Politie Beersel geschokt door kritiek slachtoffers

Print
Het politiekorps van Beersel reageert geschokt op de kritiek die twee burgerslachtoffers van de schietpartij begin december in Lot in een open brief hebben geuit op "het onprofessioneel, arrogant en nalatig gedrag" van de politie tijdens die bewuste avond.
"Het verwijt komt in het korps bijzonder hard over, zeker bij de mensen die die avond ter plaatse zijn geweest", aldus commissaris Robert Van den Brempt.

"Als politiemensen in een dergelijke situatie ter plaatse komen, zijn er de eerste minuten andere prioriteiten dan slachtofferhulp. Men moet eerst uitvissen wat er precies gebeurd is, of er nog daders ter plaatse zijn, het verkeer dient geregeld... Van meet af aan is alles in het werk gesteld om ieder te helpen. Voor beide zwaargekwetsten is onmiddellijk een ziekenwagen gebeld. Er is zeker geen voorkeursbehandeling geweest voor de zwaargekwetste agent. Als men in dergelijke situaties op een ziekenwagen moet wachten lijken minuten uren", aldus Van den Brempt.

Eerst aandacht voor dodelijk slachtoffer

"Er is in eerste instantie natuurlijk veel aandacht uitgegaan naar het dodelijke slachtoffer. Dat was ook de dagen daarna in de media het geval. Ik kan mij inbeelden dat het burgerslachtoffer zich wat in de kou gelaten voelde. Vrij snel heeft onze dienst slachtofferhulp echter ook aan hem en zijn familie haar diensten aangeboden. We hebben hen nadien onze solidariteit betuigd. Ik betreur ook dat het ongenoegen kenbaar gemaakt werd in een open brief in plaats van dat men dit ons heeft gemeld", aldus Van den Brempt.
MEEST RECENT