'Duitsland doelwit van Al-Qaida'

Print
Al-Qaida lijkt op het internet steeds vaker Duitsland op de korrel te nemen. Dat heeft het Duitse ministerie van binnenlandse zaken vrijdag gezegd. Een woordvoerder van minister Wolfgang Schaüble zei dat de Duitse veiligheidsdienst een toename van tegen Duitsland gerichte activiteit ontwaart op het internet.
Volgens de Duitse autoriteiten is Duitsland een belangrijker doelwit van Al-Qaida geworden door de aanwezigheid van het Duitse leger in Afghanistan. Het zou zelfs zo zijn dat in het Pakistaans-Afghaanse grensgebied het besluit al is genomen om in Duitsland aanslagen te plegen. Er zijn echter geen aanwijzingen voor concrete plannen, zei de woordvoerder van Schaüble.

Al-Qaida gebruikt het internet als virtueel trainingskamp, bijvoorbeeld door instructies om bommen te maken online te plaatsen, radicale ideologieën te propageren en aanhangers te werven.

In september werden in Duitsland drie personen gearresteerd die van plan zouden zijn geweest aanslagen te plegen op onder meer Amerikaanse doelen in Duitsland. Zij zouden behoren tot de Unie van de Islamitische Jihad, een aan Al-Qaida gelieerde groep.
MEEST RECENT