Securitas participeert in MOT

Print
Meerhout - De Meerhoutse bewakingsfirma MOT Security gaat samenwerken met Securitas, een van de grootste beveiligingsbedrijven. De participatie moet MOT (Meerhouts Observatie Team) helpen in een professionele uitbouw.
BR>
Francis Mertens startte in 1995 in zijn eentje met de bewakingsfirma. Zijn eenmansbedrijf bewaakte op aanvraag private woningen. Het erkende bewakingsbedrijf groeide en scoorde in 2001 een absolute primeur. Meerhout schakelde als eerste gemeente in België een private firma in om de openbare eigendommen te bewaken. MOT Security kreeg de opdracht. Het aantal werknemers groeide zo naar een dertigtal.

Niets dan voordelen

”De participatie met Securitas biedt mogelijkheden om het werknemersbestand verder uit te breiden. We krijgen betere faciliteiten om mensen professioneel op te leiden. Voor de klanten verandert er niets. Wij blijven in onze bekende uitrusting en met de typische MOTwagens onze opdrachten uitvoeren”, zegt Francis Mertens.

De samenwerking biedt volgens de stichter van MOT alleen voordelen. ”Private bewakingsfirma’s krijgen steeds meer werk. Ook politiezones tonen interesse voor samenwerking met private bewakers. Een klein bedrijf staat dan sterker met de steun van een firma met meer dan 4.000 werknemers.”

MOT heeft met de gemeente Meerhout nog een contract tot einde 2008 om de openbare gebouwen van de Kattengemeente te bewaken. Het bedrijf voert verder onder andere mobiele bewaking van bedrijventerreinen uit.

Willy VAN DEN BERGH,
Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio