Turnhout zoekt bestemming voor oude dekenij

Print
Turnhout - De stad Turnhout wil een gemeenschapsfunctie geven aan de oude leegstaande dekenij op het Zegeplein. Ze denkt daarbij aan een festivalhuis met Open Doek, Strip Turnhout en Turnhout 2012. Dit moet de omgeving van het Zegeplein wat opkrikken.
BR>
De oude dekenij aan het begin van de Warandestraat staat al jaren leeg. Het gebouw is eigendom van de stad en de burgemeester wil er nu een gemeenschapsfunctie aan geven.

“Het is een heel mooi gebouw, dus we verkopen het liever niet”, zegt burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V). “Bovendien mag het Zegeplein wel wat opgekrikt worden.” Hij denkt aan een huis voor de Turnhoutse festivalverenigingen. “Het idee zit nog maar in de beginfase. Maar ik zou er graag een festivalhuis van maken”, vertelt de Turnhoutse burgervader.

Hij schreef daarvoor vrijblijvend Open Doek, Strip Turnhout en Turnhout 2012 aan. In ruil voor een investering in het gebouw, kunnen zij er onderdak krijgen.

Open Doek vindt het alvast een heel mooi gebaar om Turnhout zo als festivalstad te profileren. “Maar financieel is dat voor ons nog niet haalbaar”, vertelt Marc Boonen, artistiek leider van Open Doek. “Voor Turnhout 2012 vind ik het wel een geweldige oplossing.” Vorming Plus, dat cursussen en workshops voor volwassenen organiseert, heeft eerder al onderdak willen vinden in de oude dekenij. Maar omdat de organisatie uiteindelijk toch geen lening van de provincie kon krijgen, is dat idee afgesprongen.

MaMi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio