Wellicht pas volgende week akkoord in Kenia

Wellicht pas volgende week akkoord in Kenia

Wellicht pas volgende week akkoord in Kenia

Print
Het nieuws over een akkoord tussen de Keniaanse president en de oppositie, gebracht door BBC, bleek ietwat voorbarig. Dat blijkt uit een officiële verklaring van bemiddelaar Kofi Annan.
BR>
Annan kondigt vrijdagavond aan dat de gesprekken tussen beide partijen goed verlopen, en dat er vermoedelijk in de eerste helft van volgende week een akkoord komt.

De bemiddelaar had vrijdag een onderhoud met president Mwai Kibaki en oppositieleider Raila Odinga om hen op de hoogte te brengen van de vorderingen bij de onderhandelingen.

"Beide partijen zijn het erover eens dat er een politieke oplossing voor het conflict nodig is", sprak Kofi Annan. "We moeten echter nog even geduld hebben."

De onderhandelaars zijn het al eens over maatregelen om het geweld in te dijken en de humanitaire crisis te bezweren. De berichten die BBC verspreidde over een alomvattend akkoord zijn echter voorbarig. Toch is enig enthousiasme volgens de bemiddelaar niet ongepast.

John Holmes, verantwoordelijk voor humanitaire zaken bij de Verenigde Naties, is voor drie dagen in Kenia om de noden van het land in kaart te brengen. De VN hebben ook een delegatie naar het land gestuurd die moet uitzoeken waarom het geweld blijft aanhouden.
MEEST RECENT