Chauffeurs De Lijn organiseren petitie

Chauffeurs van De Lijn organiseren op dinsdag 12 februari een actie in de Bussestraat in Rumst. Omdat ze geen gehoor vinden bij de hogere overheid zullen ze die dag om 16.30u een tijdlang op het kruispunt met de N1 een handtekeningenactie organiseren.

mvastenhaeck

BR>

Sinds de heraanleg van de Bussestraat tussen het afrittencomplex van de E19 en de N1-Mechelsesteenweg/Antwerpsesteenweg in Rumst is deze baan een nachtmerrie voor chauffeurs. Omdat de rijweg van twee op één rijstrook werd gebracht, is het zowat in alle rijrichtingen aanschuiven geblazen.

“Chauffeurs die moeten afslaan kunnen alleen in de laatste honderd meter voorsorteren”, zegt Walter Sluyts, voorzitter van ACOD regio Mechelen. “Zij hinderen de andere chauffeurs die niet kunnen passeren. We moeten soms twintig minuten aanschuiven voor een paar honderd meter Bussestraat. Resultaat: morrende reizigers die hun aansluitingen missen en boze chauffeurs die geen rusttijden meer hebben”, aldus Sluyts.

Protestactie

Omdat hun klaagzang blijkbaar geen gehoor vindt bij de bevoegde diensten van de Vlaamse Gemeenschap, organiseren ze volgende dinsdag een protestactie. Op die dag zullen zij, samen met inwoners van Rumst en met steun van het gemeentebestuur, aan het kruispunt Bussestraat-N1 een petitie organiseren bij wachtenden en pendelaars. Verwacht wordt dat dit extra moeilijkheden voor het verkeer zal opleveren.

JW

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio