'Ex-vriendin heeft ons gekoppeld'

Print
Mechelen - Net als soortgelijke getallenrijen wordt 08-08-08 opnieuw een gegeerde trouwdatum. Sinds de officiële start van aangifte twee weken geleden hebben zich in Mechelen al elf koppeltjes aangediend. Günther Van de Ven en Annelies Van Steenwinkel zijn twee van die tortelduifjes. Een halfjaar lang volgen we hen in de aanloop naar de mooiste dag van hun leven. Een keer per maand leest u het relaas van hun voorbereidingen.
BR>
Günther Van de Ven (27) en Annelies Van Steenwinkel (24) zijn beiden werkzaam als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Toch is het niet van op het werk dat ze mekaar bijna een jaar geleden - met Valentijn - leerden kennen. ”Günthers ex-vriendin, met wie hij vijf jaar samen was, heeft ons gekoppeld”, lacht Annelies. ”Zij is een collega van mij en toen met Valentijn zowel Günther als ik geen date hadden, zorgde zij voor een afspraakje.”

”Want Annelies vond mij wel lekker”, knipoogt Günther. ”Elk weekend gingen we samen iets drinken, wat later werd dat elke dag, tot ik al gauw bij Annelies bleef slapen. Maar we waren nog altijd niet samen! Tot op het moment dat die ene kus viel. Moest ik toch net met de nacht gaan werken. Ik dacht bij mezelf ’verdomme, waarom nu, waarom ik...’?”, ontboezemt Günther het moment dat de vonk voorgoed oversloeg.

”Eigenlijk is het allemaal heel snel gegaan”, geven ze beiden toe. ”Maar bij alles voelt het gewoon goed aan.” Zo ook het moment van het huwelijksaanzoek. Het was Annelies die Günther er mee overviel. Na een vakantie met een vriendin had ze hem zo hard gemist, dat ze meteen tot de actie overging. ”Met badeendjes! Daar heeft Günther iets mee”, zegt Annelies.

Günther deed het nadien nog eens over met een supergrote ring. Toen kwam de keuze van de datum. Omdat de start van hun relatie in de winter valt, was dat al snel uitgesloten. 08-08-08 dan maar, toch speciaal en makkelijk te onthouden. ”Bij de aangifte twijfelden we nog even, want toen beseften we dat het die dag wel heel druk kan worden. We trouwen pas om kwart na drie in de namiddag, maar eigenlijk is dat niet erg. Dan hebben we die dag tijd zat om ons rustig aan te kleden en nog wat extra te genieten van het ’vrijgezellenleven’”, grapt Günther.

”Het is tenslotte een magisch getal. Als je de acht op zijn kant draait; krijg je het wiskundig symbool voor oneindig. Drie keer oneindig: het symbool voor onze liefde”, filosofeert de aanstaande bruidegom.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio