Teater brengt eigen creatie

Print
Lier - Jeugd Teater Lier pakt vanavond uit met een eigen creatie. Het stuk heet De vierde musketier en werd geschreven door Dirk Callens. Hij liet zich daarbij inspireren door de tijd van de Franse koningen en het boek De drie musketiers van de Franse, 19de-eeuwse schrijver Alexandre Dumas.
BR>
Koning Lodevin (Paul Wuyten) denkt met een gerust hart te kunnen sterven, want zijn troon komt toe aan zijn lieftallige dochter Bijou (Kiara Bocklandt). Tot kardinaal Rigoureux (Daniël Preckler) voor een onaangename verrassing zorgt. Hij beweert dat niet Bijou maar zijn pleegkind Dégoûtant (Michèle Even) de rechtmatige troonopvolgster is.

“Wanneer blijkt dat er misschien ook nog een derde troonkandidate is, weigert de koning nog te sterven. Eerst wil hij de waarheid kennen. Geholpen door Volière (Roel De Caluwé), een decorbouwer van het koninklijke theater, zal de koning trachten het raadsel van de troonopvolging te ontrafelen. Al snel zal blijken dat de vierde musketier een heel belangrijke pion wordt in het oplossen van het mysterie”, vertelt Dirk Callens.

“Zo groeit de nieuwe toneelproductie van Jeugd Teater Lier uit tot een spannend en dolkomisch verhaal met veel blauw bloed, vurige duels en pittige liefdesaffaires. Een veertigtal vooral jeugdige acteurs brengen De vierde musketier tot leven”, aldus Frank Van Roy.

Het jeugdstuk wordt geregisseerd door Dirk Callens en Aline Deleu zorgt voor de choreografie. Het naaiatelier van de kring onder leiding van Brigitte De Doncker en Betsy Van Hulst maakte weer de schitterende kostuums, terwijl de timmerploeg van Paul Wuyten instond voor het prachtige paleisdecor.

Deze creatie van Jeugd Teater Lier is geschikt voor de hele familie vanaf zeven jaar en wordt gespeeld in Cultuurcentrum Vredeberg aan de Vredebergstraat 12 in Lier op vrijdagen 8 en 15 februari om 20u, zaterdagen 9 en 16 februari om 15u, zondag 10 februari om 15u en zondag 17 februari om 10.30u.

Chris VAN ROMPAEY

Kaarten kosten zes, zeven en acht euro. Reserveren op 03-480.48.27 of via www.teaterlier.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio