Rumst wijzigt kermisreglement

Print
Rumst - De gemeenteraad heeft een nieuw reglement voor standhouders op de jaarlijkse kermissen goedgekeurd. Een financiële aanpassing en afspraken die voor vijf jaar bindend zijn, vormen de voornaamste wijzigingen.
BR>
De Vlaamse overheid stelde al eerder een nieuw reglement voorop. Rumst hanteerde vorig jaar voor het laatst het oude systeem waar per strekkende meter moest betaald worden. Dat is nu per vierkante meter meer ingenomen oppervlakte. Het schepencollege liet nu de prijs berekenen zodat de totale opbrengst identiek blijft. “Het is een soort abonnement waar zowel wij als de kramers beter van worden”, zegt burgemeester Francy Van der Wildt (sp.a). “Sommige kramers betalen iets meer, andere minder. Het verschil zit hem in het gebruik van elektriciteit. Bezitters van een eigen stroomgroep doen er hun voordeel mee.”

De gereserveerde plaats mag niet worden doorverhuurd. Alleen een sterfgeval of stopzetting van de activiteit is een geldige reden. Louis Schoofs (Groen!) onthield zich bij de stemming omdat volgens hem een hogere prijs moet gevraagd worden aan standhouders die veel lawaai maken. “Ik zie geen ambiance zonder muziek, sirenes of toeters”, zegt Van der Wildt. “Bij overlast hebben we voldoende middelen om op te treden.”

JW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio