Stadsvesten verwachten nieuw groen

Print
Mechelen - Mechelen investeert de komende weken ruim veertigduizend euro in het groener maken van de stadsvesten. De groendienst start volgende week al aan de Speecqvest en de Zandpoortvest.
BR>
Mechelen kiest voor de ilex en de photinia om de stadsvesten wat groener te maken. De ilex is een schaduwplant, die vooral de omgeving van de Zandpoortvest wat frisser moet maken. “Aan de Zandpoortvest houdt de bestaande beplanting onvoldoende stand, vermoedelijk omdat de planten er in de schaduw staan van campus De Vest van de hogeschool”, zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld-CDO-Groen!).

Voorts wordt de Speecqvest heraangeplant vanaf het Kardinaal Mercierplein tot en met het Raghenoplein en krijgen de Van Benedenlaan en de Schuttersvest nieuwe onderbeplanting. “Rond de fonteinen komen plantvakken met buxus. Langs de andere kant van de Brusselpoort, aan de Koningin Astridlaan, komen er haagbeuken. Aan de kantoren van TUI aan de Stationsstraat wordt zuurbes in de plantstroken geplant”, besluit de schepen.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio