Gemeentelijk milieubeleid wordt beloond met extra subsidies

Print
Bornem - De gemeente Bornem ziet haar samenwerkingsovereenkomst met het Vlaams Gewest inzake milieubeleid beloond met extra subsidies. Die krijgt ze onder meer voor haar paddenoversteekplaatsen.
BR>
“We hebben ons in die samenwerkingsovereenkomst geëngageerd om het maximum aan inspanningen te leveren rond zeven ‘clusters’ voor een beter milieu”, zegt milieuambtenaar Roland Deurinck. “Onderdelen van dat beleid zijn de waterzuivering, waarbij we streven naar een volledige loskoppeling van afval- en regenwater, en de afvalbeperking. Ook de opvolging van milieuvergunningen en de aanmaak van bedrijfsvervoerplannen zijn onderdelen van deze overeenkomst.”

Het Vlaams Gewest gaf Bornem al een voorschotsubsidie van 50.000 euro voor de uitvoering van de overeenkomst en bij de eindevaluatie wordt het saldo van de subsidies vastgelegd. Inmiddels kreeg de gemeente voor twee initiatieven al wel extra subsidies.

Paddenoversteek

“Voor de aanleg van de paddenoversteekplaatsen langs de weg van Branst naar Weert ontvingen we bijna 70.000 euro of 70 procent van de kostprijs. Voor het groendak op het nieuwe Gemeenschapshuis in Hingene kregen we bijna 12.000 euro”, kan de milieuambtenaar met enige trots mededelen.

TF
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio