'Aan ramptoeristen hebben we geen gebrek'

Print
Lier - Van een oorlogsgebied is in Lier niet langer sprake. Wanneer we donderdagmiddag de Kapelstraat inwandelen, ligt die er proper en opgeruimd bij. Aan enkele huizen voeren aannemers herstellingen uit aan daken of ramen. Op andere plaatsen zijn de bewoners zelf aan het werk, zo ook Dirk en Pascale Meerberghs-Bellens.
BR>
“Als die windhoos hier een halfuur eerder gepasseerd was, had ik het niet meer kunnen navertellen”, zegt Pascale. “Een arduinen sierstuk van tientallen kilo’s zwaar dat boven op het dak stond, is door het raam naar binnen gedonderd. Vlakbij zaten we tot kort daarvoor tv te kijken. Het raam werd in de loop van de nacht door de brandweer en schrijnwerkers van de stad met hout gedicht. Zij verdienen allemaal een pluim voor hun inzet.”

“Het dak werd vandaag (donderdag, red.) tijdelijk dicht gelegd door een dakwerker die de verzekering gestuurd heeft. Zo willen ze natuurlijk meer schade voorkomen. Maar een expert van de verzekering hebben we eigenaardig genoeg nog niet gezien. De verzekeringsmaatschappij heeft voorlopig de schade enkel telefonisch genoteerd”, vertelt Pascale. Over de hulpdiensten is het echtpaar zeer tevreden, maar over de ramptoeristen zijn Dirk en Pascale niet zo opgezet. “De eerste kwamen ’s nachts toe, enkele uren nadat de windhoos was voorbijgetrokken.

Sindsdien is het een komen en gaan van auto’s. De mensen komen onze doodlopende staat ingereden en hier achteraan draaien ze terug. We hebben hier nog nooit zoveel auto’s gezien. Sommigen chauffeurs houden zelfs halt boven op de brug van de Berlaarsesteenweg”, aldus Dirk en Pascale.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio