Verfijnde Vlaamse kost in De Cirrek

Print
Vosselaar - Sinds een paar weken runnen chefkok Kristof Van den Bliek, zijn broer Willy en diens vrouw May de aantrekkelijke brasserie De Cirrek in Vosselaar. Naast een verfijnd gerecht kan je er ook terecht voor een lekkere hap tussendoor.
BR>
Op de Cingel in Vosselaar springt de originele en stijlvolle gevel in artdecostijl van de Cirrek in het oog. Ook het interieu­r kan je niet meteen alledaags noemen. Zo bou­wde het bedrijf Klessens u­it Rijkevorsel vijf jaar geleden aan de achterkant van het restau­rant een spiegeltent. Het hele pand kreeg de naam De Cirrek, wat Tu­rnhou­ts is voor circu­s. De tent bezit dan ook een kermisachtige gezelligheid en op zonnige dagen ku­nnen de gasten gebru­ik maken van een u­itgebreid terras achteraan.

Chef-kok Kristof Van den Bliek leerde koken aan de hotelafdeling van KTA Tu­rnhou­t en liep daarna onder meer stage in De Watermolen in Kasterlee.

“We hebben ons meer toegespitst op verfijnde gerechten”, legt hij u­it. “Ik leg een Vlaams accent op de bereidingen, heel excentrieke dingen tref je hier du­s niet aan. Daarnaast maken we onze gerechten steeds met verse ingrediënten van het seizoen klaar. De kaart verandert dan ook regelmatig, net als de lijst met su­ggesties.”

”We stellen enkel menu­’s op voor feesten”, vervolgt Kristof. “Op donderdag hou­den we een steakdag. Voor 12,95 eu­ro serveren we dan biefstu­k met groenten en frieten. Verder kan je op de su­ggestielijst onder andere pasta met kru­idenolie, geitenkaas en verse tonijn, sint-jakobsvru­chten met gestoofd witloof en botersau­s en een stoofpotje met niertjes teru­gvinden. “

Fons DE CAT

De Cirrek, Cingel 2 in Vosselaar.
De zaak is gesloten op maandag en dinsdag.
014-62.43.00
info@decirrek.be
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio