Ferre toont zijn hart

Print
Lier - De bewoners van de door de windhoos getroffen Lierse straten konden de voorbije twee dagen een gratis portie friet, een saus naar keuze en een snack krijgen in frietkraam Bij de Ferre aan de Aarschotsesteenweg. “Voor ’t zelfde geld was ik een van de slachtoffers geweest”, redeneert Fernand Charle.
BR>
“Toen ik op tv en in de kranten de beelden van de ravage zag, werd ik koud. Ik woon daar niet zo heel ver af. Het had evengoed bij mij thuis of met mijn frietkraam kunnen gebeuren. Wat een miserie maken die mensen mee. En wie weet hoelang het duurt vooraleer zij geld van de verzekering of van eventueel het Rampenfonds zien”, vraagt Fernand Charle zich af.

“Vertel het voort!”

“Omdat ik in de getroffen straten veel klanten heb wonen, ben ik er woensdagnamiddag eens een kijkje gaan nemen. Ik heb toen op straat verscheidene mensen aangesproken dat ze bij mij gratis friet zouden krijgen, als ze dat wilden. Vertel het maar aan iedereen voort, zei ik hen. De voorbije twee dagen zijn er veel van hen langs geweest. Begrijpelijk hé, wie zijn kop staat er nu naar om zelf te beginnen koken?” Het nobele gebaar van Fernand Charle werd ons gemeld door een van onze lezers. “De Ferre was volgens mij zeer getroffen door het leed van deze families”, aldus deze lezer. ”Wie Fernand Charle kent, weet dat hij steeds het hart op de goede plaats heeft, ook toen hij vroeger op de Grote Markt café Den Herdt uitbaatte.”

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio