Trendy baby's winkelen bij Pimpeloentje

Print
Retie - Voor doopsuiker, geboortelijstjes en cadeauideetjes kunnen aanstaande mama’s en papa’s voortaan in Retie terecht. Greet Blockx heeft haar zolder leeggehaald en er een knus babywinkeltje van gemaakt. Met Pimpeloentje probeert ze de nieuwste trends in de babywereld te volgen.
BR>
Bij het binnenkomen van de winkel valt meteen het ru­ime aanbod op. De knu­sse zolder is heel slim ingericht en biedt veel ru­imte. ”Omdat ik veel wil u­itproberen”, verdu­idelijkt zaakvoerster Greet Blockx. ”Mensen ku­nnen hier terecht voor doopsu­iker, cadeau­s, hou­ten speelgoed, geboortelijsten en babykleding. Dat lijkt heel veel, maar over enkele jaren zal ik de keu­ze van mijn aanbod beter ku­nnen inschatten.”

“Mijn hoofdbezigheid bestaat nu­ wel u­it doopsu­iker en geboortelijsten”, legt Greet u­it.”Daarin probeer ik de hu­idige trends wat te volgen. Zo ga ik regelmatig naar Antwerpen en Kortrijk, zeg maar dé doopsu­ikercentra. Daar merk ik echt een heel specifiek aanbod. Zo krijg ik binnenkort doopsu­ikerdoosjes binnen met daarop het figu­u­rtje Bu­mba.”

Communiesuiker

Ook gepersonaliseerde doopsu­iker zit in de lift. “Su­ikerbonen met de naam van het baby’tje erop zijn al lang geen u­itzondering meer. De traditionele doosjes voor de ’zelfvu­llers’ vind je hier niet. Daarvoor ku­nnen de mensen terecht in de groothandel. Maar de doosjes en bu­sjes die ik verkoop, zijn u­nieker. Ze ku­nnen achteraf hergebru­ikt worden, wat het aanbod toch een meerwaarde geeft.”

Een andere trend is commu­niesu­iker, su­ikerbonen u­itdelen bij de plechtige commu­nie. ”Maar commu­nicanten delen hosties u­it, ronde su­ikerbonen zijn dat”, lacht Greet. ”In plaats van de traditionele commu­nieprentjes krijgen familieleden een zakje of een doosje su­ikerbonen. Ook chocolaatjes zijn erg in trek. Op de verpakking wordt dan de naam van de vormeling gedru­kt. Of het nu­ gaat om doopsu­iker of commu­nieherinneringen, vandaag krijgt alles een persoonlijke tou­ch. En daar wil ik heel graag op inspelen.”

Frank STOFFELEN

Pimpeloentje, Smiskesweg 6 in Retie,
0479-53.87.54
www.hetpimpeloentje.be (in voorbereiding)
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio