Jongeren geven hun mening

Print
Mechelen - De jongeren van Rwina GIDST! hebben Bart Somers gisteren donderdag tijdens de start van hun stadswandelingen, een bundel met meningen over de Dijlestad overhandigd. Hiermee kreeg de burgemeester zicht op commentaren die Mechelaars via www.mijngedachtovermechelen.be gaven.
BR>
Het Mechels toneelhuis ’t Arsenaal pakte al twee keer met een Rwinavoorstelling uit. Na Rwina DOEN! en Rwina FEEST! boksten deze jeugdige Mechelaars van diverse origine samen met de theatermakers nu ook een locatieproject in mekaar. Zo gingen de jongeren gisteren voor het eerst als gids op stap. Ze leidden nieuwsgierigen langs hun favoriete stadsplekjes. Geen toeristische bezienswaardigheden, maar plaatsen die zij leuk of belangrijk vinden.

Hieruit groeide het idee om nog meer Mechelaars naar hun geliefde plaatsen in de Dijlestad te vragen. Zo ging het internetforum www.mijngedachtovermechelen.be begin november van start. Via deze weg konden Mechelaars maandenlang antwoorden op vragen zoals ’Welke plek zou iedereen die Mechelen bezoekt zeker moeten zien?’ en ’Wat kan er anders en beter?’.

Samen schreven surfers honderden gedachten over de Dijlestad bijeen. Burgemeester Bart Somers kreeg ze gisteren tijdens de eerste Rwina-stadstocht gebundeld mee naar huis.

Conclusie

Uit de eerste vierhonderd stadsmeningen besluit mede-initiatiefnemer ’t Arsenaal dat Mechelaars over het algemeen graag in hun stad wonen. De meeste Mechelaars blijken ook tevreden met de veranderingen die het centrum onderging. Toch snakken veel ouderen terug naar de tijd waarin de Bruul ’s avonds vol volk liep. Jongeren zijn dan weer niet altijd even tuk op de moderne architectuur van, bijvoorbeeld, het Huis van de Mechelaar.

Tot slot nog een pittig detail: bij de vraag ’Welk gebouw zou je met de grond gelijk maken?’ barstte op het forum de Mechelse voetbalstrijd los. Twee keer raden waarvoor Racing-en KV-fans de sloophamer bovenhalen...

Sofie MERCKX
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio