Glasvezelkabel gooit Herentalsstraat open

Print
Turnhout - Het verkeer in de Herentalsstraat in Turnhout zal op 11, 12 en wellicht ook op 13 februari hinder ondervinden. De firma Jacobs legt er dan een glasvezelkabel. Ze sluit die aan vanuit Hivset in de Herentalsstraat tot aan het vroegere provincie-­ gebouw op de Grote Markt.
BR>
Het aansluiten van de glasvezelkabel brengt de meeste hinder met zich mee op dinsdag 12 februari. Dan breekt de firma de aansluiting Herentalsstraat- Grote Markt open. Op die dag is er is geen verkeer meer mogelijk vanuit de straat naar de Markt. Lijnbussen kunnen het centrum die dag ook niet verlaten via de Herentalsstraat.

De dag ervoor, op maandag 11 februari, worden de werkzaamheden voornamelijk uitgevoerd op het trottoir. De stad waarschuwt wel voor een eventuele beperkte inname van de rijbaan. De bushalte in de Herentalsstraat is dan tijdelijk moeilijk of niet te bedienen.

Bij de afwerking op woensdag 13 februari wordt een fietspad en een gedeelte van het voetpad op de Grote Markt opengebroken. De firma werkt dan alleen in het gedeelte tussen de Herentalsstraat en het vroegere provinciegebouw.

MaMi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio