Vervotte garandeert toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers in station

Print
Heist-op-den-Berg - Door de personeelsinkrimping in het station van Heist rezen twijfels of het station nog wel toegankelijk zou zijn voor rolstoelgebruikers die de trein wilden gebruiken en daarbij assistentie kregen van spoorwegpersoneel. “Geen probleem”, zegt minister Vervotte (CD&V).
BR>
Het Heistse sp.a-kamerlid David Geerts vroeg duidelijkheid van minister Vervotte. “De minister antwoordde klaar en duidelijk dat de rolstoelgebruikers blijvend zullen geholpen worden in het station van Heist en dat de nodige informatie terug te vinden .. is op de website van de NMBS”, zegt Geerts. Hij vindt wel dat de informatie omtrent die toegankelijkheid beter bekend mocht worden gemaakt.

’Boarding aid’

“Anderzijds zou het probleem verholpen kunnen worden door een ’boarding aid’, een toestel dat rolstoelgebruikers toelaat zelfstandig de trein te nemen. In een deur wordt dan een platform geplaatst dat naar beneden gaat”, aldus Geerts. Minister Vervotte heeft wel negatief gereageerd op de vraag van Geerts om dit aan te schaffen. ”Wel zullen de nieuwe M6-toestellen uitgerust worden met een loopbrug, maar deze treinstellen worden niet ingezet op de lijnen naar Heist”, zegt Geerts, die hoopt dat zijn resolutie over het bevorderen van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer zal goedgekeurd worden in het parlement.

PA www.nmbs.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio