Poetin kondigt nieuwe defensiestrategie voor Rusland aan

Print
Drie weken voor de presidentsverkiezingen in Rusland heeft de afscheidnemende president Vladimir Poetin vrijdag een nieuwe defensietrategie tegen 2020 voor zijn land aangekondigd.
"In de komende jaren start de productie van nieuwe wapensystemen die in niets moeten onderdoen voor de defensiemogelijkheden van andere regeringen en die in sommige gevallen zelfs nog beter zullen zijn", zei hij op een zitting van de Staatsraad. Rusland is daartoe gedwongen om zijn nationale veiligheid te verzekeren.

In het kader van de Amerikaanse plannen voor een raketschild waarschuwde Poetin opnieuw voor een wapenwedloop. Bij zijn rede in het Kremlin, waarop ook journalisten waren toegelaten, riep de Russische president het Westen op zich niet in te laten met de binnenlandse aangelegenheden van zijn land. Pogingen daartoe zijn "niet alleen immoreel maar ook onrechtvaardig", zei Poetin. "Zij vernederen de waardigheid van ons volk en zwakken de democratische staat af".
Rusland krijgt al jaren kritiek voor de manier waarop het met de mensenrechten omgaat.

Op 2 maart zijn er presidentsverkiezingen waarbij de door Poetin naar voren geschoven vicepremier Dmitri Medvedev de uitgesproken favoriet is.
MEEST RECENT