Kettingbotsing zorgt voor stapel autowrakken op E313

Print
Grobbendonk - De laaghangende zon pal boven de E313 in Grobbendonk leidde donderdagochtend rond 8.15u tot een kettingbotsing waarin acht auto’s betrokken raakten. Daarbij vielen slechts twee gewonden, maar de autosnelweg was in de richting van Hasselt zo’n twee uur geblokkeerd.
BR>
Waar de E313 even voorbij de oprit Herentals-West naar boven glooit, raakte een bestuurder donderdagochtend rond 8.15u plots verblind door de laagstaande zon. Om nog onbekende reden ging de chauffeur op de rem staan, wat een kettingreactie teweegbracht in het achteropkomende verkeer.

Het resultaat was een enorme hoop schroot, op beide rijvakken van de snelweg. Een auto stond met zijn achterwielen bovenop de motorkap van zijn achterligger, een andere was volledig geplet tussen twee terreinwagens, terwijl midden op de autostrade een auto op zijn kant lag. Op een kleiner exemplaar na waren er geen vrachtwagens in de kettingbotsing betrokken.

Als bij wonder bleef het aantal slachtoffers beperkt tot twee. Inge B. uit Schoten liep zware verwondingen op, Antwerpenaar Jurgen C. werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De snelweg was in de richting van Hasselt compleet versperd door de zwaar beschadigde voertuigen. Dat leidde in de late ochtendspits meteen tot een file tot voorbij Ranst. In de andere rijrichting stond een kijkfile vanaf Herentals-Oost.

Het takelen kwam snel op gang, maar door het grote aantal wagens duurde het tot 10u voor de rijweg weer was vrijgemaakt. Al die tijd moest het verkeer zijn weg via secundaire wegen zoeken.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio