Nieuwe fietspaden in Martelarenstraat

Print
Mol - Fietsers in de Martelarenstraat in Mol krijgen eindelijk de nodige aandacht. De deputatie van de Provincie Antwerpen besliste donderdag om subsidies uit te trekken voor de aanleg van een fietspad langs de drukke weg. Er komen losse fietspaden in beide richtingen.
BR>
De steun vanuit de provincie komt geen dag te vroeg. Fietsen in de Martelarenstraat is op dit moment amper mogelijk. Slechts een gedeelte van de straat beschikt over een smalle strook, dat amper fietspad genoemd kan worden. Over een lengte van 350 meter ligt zelfs helemaal geen fietspad.

Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Dagelijks passeren hier honderden scholieren en zij hebben recht op een veilige verkeerssituatie. Door de tussenkomst van de provincie kan de gemeente nu beginnen met de werkzaamheden.

De aanliggende fietspaden worden vervangen door vrijliggende paden in beide richtingen, zelfs op de plaatsen waar nog geen fietspad ligt. Tussen de Nieuwstraat en de Vennestraat is deze ingreep niet mogelijk. Op die plek komen suggestiestroken.

Het kostenplaatje wordt geraamd op 303.219,95 euro, waarvan de provincie Antwerpen veertig procent zelf betaalt.

NeCa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio