Wielertoerist vrijgesproken van dodelijk fietsongeval

Print
Putte - De politierechter in Mechelen heeft een wielertoerist uit Boortmeerbeek niet schuldig bevonden aan de dood van een andere fietser tijdens een uitstap in de streek van Putte. Volgens de openbare aanklager was hij aansprakelijk voor het ongeval, maar daar ging de rechter niet op in.
BR>
Het ongeval deed zich anderhalf jaar geleden voor tijdens een van de vele uitstapjes die wielertoeristenclubs tijdens de zomermaanden houden. In de Hollandstraat in Beerzel (Putte) kwam het tot een zware valpartij. Maurice L. stierf enkele dagen nadien aan zijn verwondingen. Volgens de advocaten van de nabestaanden was wielertoerist P.S. uit Boortmeerbeek bij de valpartij in de fout gegaan.

P.S. was tijdens de fietsuitstap achterop geraakt ten opzichte van de grotere groep. Maar hij trapte er stevig op los en op een bepaald ogenblik moest hij een inhaalmanoeuvre uitvoeren bij een groepje fietsers. Volgens de aanklagers was P.S. met 30km per uur komen aanrijden, terwijl het slachtoffer maar 15km per uur reed. “Door onvoorzichtig en te hard te fietsen, kwam P.S. te dicht tegen het slachtoffer. Daardoor stootte hij met zijn arm tegen Maurice L. en smakte die tegen de grond”, aldus de advocaten.

Die stelling vocht de verdediging van P.S. hard aan. Volgens haar was er in het dossier geen enkel bewijs dat P.S. van zijn lijn zou zijn afgeweken. Ze stelde ook dat uit geen enkele getuigenis van andere wielertoeristen bleek wie de valpartij eigenlijk had veroorzaakt. De openbare aanklager vorderde drie maanden celstraf en een boete van 275 euro tegen de beklaagde. Maar de politierechter sprak P.S. vrij bij gebrek aan voldoende bewijzen.

LDN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio