Verzoeningsvergadering voor Procter & Gamble op 19 februari

Print
Mechelen - De vakbonden van zowel de arbeiders als de bedienden hebben gemeenschappelijk de verzoening ingeroepen van de voorzitter van het paritair comité van de scheikundige nijverheid voor Procter & Gamble in Mechelen. De vergadering vindt plaats op 19 februari.
Aanleiding is volgens de vakbonden de weigering van de directie om een cao af te sluiten met betere loon- en arbeidsvoorwaarden. "Met alle bonden samen hadden we om overleg gevraagd. De directie heeft dat geweigerd. Vandaar dat we niet anders kunnen dan de verzoening in te roepen", zegt Paul Schoeters van de christelijke vakbond ACV.

Volgens de secretaris voert Procter & Gamble Mechelen een strikt Amerikaans beleid en houdt het bedrijf vakbonden liever buiten. Iets dat wordt bevestigd door Frank Lingier van de socialistische vakbond BBTK. "Procter & Gamble is de enige grote onderneming van de regio waar de vakbonden niet welkom zijn. De directie voert liever individuele onderhandelingen met de verschillende werknemers", zegt hij.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio