Eindelijk boekenwinkel in Malle

Print
Malle - De Standaard Boekhandel opende donderdag een nieuw filiaal in Westmalle. Uitbaatster Liesbeth Jacobs (26) ziet het helemaal zitten. “In Malle zit potentieel. Bovendien was de vraag naar een degelijke boekenwinkel hier groot.”
BR>
Op de as Antwerpen-Turnhout waren er tot voor kort maar twee Standaard Boekhandels: één in het Wijnegem Shopping Center en één in Schilde. De Westmalse boekhandel vult dus echt wel een leemte op. Liesbeth heeft ervaring op dat vlak, want zij baatte eerst twee jaar een Standaard Boekhandel uit in de Abdijstraat en daarna nog eens twee jaar in winkelcentrum TIR, beide op het Kiel in Antwerpen. “Nu werk ik dichter bij huis, want ik woon in Pulle”, vertelt zij trots.

Donderdag, bij de opening, was Franky Raeymaekers één van haar eerste klanten. “Ik kocht altijd mijn Gazet bij haar. Nu kom ik speciaal naar Westmalle. De mensen van het Kiel missen haar, want zij is altijd vriendelijk. Een gemoedelijke babbel kan er altijd af. Ik denk dat ik naar Malle ga verhuizen, dan blijf ik klant. Carina en haar moeder staan iedereen met raad en daad bij,” zegt hij weemoedig. Raymond De Cock uit Westmalle is één en al lof over het aanbod. “Je kunt hier heel veel vinden: het is als een boekenbeurs in het klein. Malle had nood aan een goede boekhandel. Ik ben blij, want deze zaak is een aanwinst voor de gemeente.”

JVs Standaard Boekhandel, Antwerpsesteenweg 271, Westmalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio