Buurtprotest tegen wonen boven school

Print
Brasschaat - In de wijk Mariaburg beginnen buurtbewoners met een petitie tegen de plannen om boven op een lagere school woningen te bouwen.
BR>
In november raakte bekend dat er plannen waren om de lagere school GIBO Mariaburg te renoveren. Om de kosten te drukken, dacht het gemeentebestuur aan een project waarbij appartementen zouden worden gebouwd boven op de school. Het schoolteam en de ouders waren enthousiast, de buurtbewoners niet. Dat bleek uit een vergadering van Wijkwerking Mariaburg in het Antverpia-gebouw. Niemand is tegen een nieuwe school, het zijn de woningen erboven die bij iedereen in het verkeerde keelgat schieten.

“De bewoners gaan actievoeren om de woningen tegen te houden. Er komt een petitie, het oudercomité wordt gecontacteerd en we gaan de straat op”, vat Marc Elseviers de boel samen.

Burgemeester Dirk de Kort (CD&V) vindt het protest voorbarig. “Ze weten niet waar ze tegen protesteren. Over het aantal woningen is nog niets geweten en in verband met de mogelijke verkeersoverlast wordt een studie uitgevoerd. Inspraak is belangrijk, maar er grenzen. De jury, waarin een vertegenwoordiger van de wijk zetelt, zal rekening houden met de opmerkingen van zowel bewoners, school als ouders.”

JBr
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio