Gemeente overlegt met comité

Print
Zandhoven - Het gemeentebestuur heeft overleg gepleegd met het actiecomité over de nieuwe klasse 1-aanvraag van de firma Orgacom. Zandhoven is geneigd positief te adviseren.
BR>
”Het is kiezen tussen de pest en de cholera, maar als Orgacom ons harde garanties geeft dat er zéker geen afvalverwerkende activiteiten komen, dan zijn we misschien beter af met dit logistiek centrum dan wanneer er iets anders komt”, zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V).

”De nieuwe aanvraag van Orgacom behelst vooral de bouw van bureaus, een parkeerplaats en een herstelplaats voor camions. Dat heeft vooral consequenties voor de mobiliteit”, legt de burgemeester uit. ”Maar van afval is er geen sprake meer. Ik vergelijk het een beetje met de stelplaats Group Maes in Pulle. Als zaakvoerder Geert Op de Beeck ons harde garanties kan geven dat het hierbij blijft, is de buurt misschien wel het minst slecht af. Het gaat nu eenmaal om een ambachtelijke zone en de Vlaamse overheid stimuleert economische activiteit rond het Albertkanaal. Als Orgacom er niet komt, zal er zich vroeg of laat een andere firma vestigen. Door ons heel onverzettelijk op te stellen, riskeren we dat Orgacom alle consideratie met de buurt verliest en alsnog voor een verderstrekkende aanvraag kiest.”

Het actiecomité uitte vorige week zijn vrees dat Orgacom - eenmaal de klasse 1-vergunning op zak - zijn activiteiten in Massenhoven ongebreideld kan uitbreiden. ”Dat klopt niet. Elke nieuwe activiteit vereist een nieuwe aanvraag en onderzoek.”

KMa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio