Duitse autoriteiten waarschuwen voor aanslagen van al-Qaida

Print
De Duitse veiligheidsdiensten hebben gewaarschuwd voor aanslagen van het terreurnetwerk al-Qaida in het land. Er zijn aanwijzingen voor overeenkomstige plannen. Dat zei staatssecretaris van Binnenlandse Zaken August Hanning in een vrijdag gepubliceerd gesprek met de krant Die Welt. "We maken ons zorgen dat we niet elke actie zullen kunnen verhinderen". De leiders in het Afghaans-Pakistaans grensgebied hebben beslist om aanslagen in de Bondsrepubliek te plegen.
Er zijn nu duidelijke aanwijzingen dat naast de plannen van de in september gearresteerde extremisten "met hoge waarschijnlijkheid ook nog andere plannen bestaan", zei de ondervoorzitter van de federale recherche (BKA), Bernhard Falk. De Duitse veiligheidsdiensten hadden toen drie terreurverdachten in Sauerland opgepakt. Volgens Hannes heeft het sturen van Duitse troepen naar Afghanistan ertoe geleid dat Duitsland heel wat meer kans maakt op aanslagen van al-Qaida.

De woordvoerder van Binnenlandse Zaken zei aan het Duitse persbureau DPA: "De afgelopen jaren werd Duitsland in het oog gehouden, nu zijn we duidelijk in het vizier gekomen". Zo is er bij de aanwerving van mogelijke terroristen op het internet meer materiaal met Duitse ondertiteling of in de Duitse taal. Urenlang nieuw filmmateriaal werd onderzocht. Het gaat om goed werkende instructies om bommen te vervaardigen. Een overeenkomstige opleiding hiervoor is gefilmd. Al-Qaida forceert duidelijk om extremisten op weg naar het terrorisme te helpen.

.

Nu in het nieuws