Nieuwe zaal wellicht aan 't Brieleke

Print
Wommelgem - De zoektocht van de gemeente Wommelgem naar een geschikte locatie voor het bouwen van een multifunctionele zaal leidt momenteel naar gronden, eigendom van de gemeente, in de buurt van de sporthal Synergie aan het Brieleke.
BR>
Het gemeentebestuur had haar oog laten vallen op de gronden van feestzaal Lantaernhof aan de Ternesselei, die eind 2008 haar deuren sluit. Maar het Lantaernhof verkocht geen grond maar de aandelen van haar nv Lantra, zodat de gemeente moest passen en de site werd aangekocht door een projectontwikkelaar. De nu voorgestelde plaats aan het Brieleke ligt centraal tussen het centrum en het Laar, en vlak bij bestaande parkeerinfrastructuur.

Cultuurschepen Willy Borré (Open Vld): “Het gaat om een polyvalente zaal, geschikt voor zowel podiumkunsten als feestzaal waar plaats is voor zo’n 300 à 350 personen”, zegt hij.

Verder studiewerk moet aantonen wat de meest geschikte manier is om deze zaal te verwezenlijken. Hiervoor schetst Borré drie mogelijke opties:


1.De gemeente stelt de grond ter beschikking, geeft een recht van opstal en zoekt bij middel van een onderhandelingsprocedure een kandidaat om een zaal te bouwen en te exploiteren.

2.De gemeente bouwt de zaal zelf en zoekt vervolgens een kandidaat om de zaal te exploiteren.

3.De gemeente bouwt en exploiteert de zaal zelf.

Bij de eerste twee mogelijkheden zouden er voorwaarden bedongen worden voor het gebruik van de zaal door de gemeente en door de Wommelgemse verenigingen. Met de aanwezige raadsleden werd afgesproken om gelijkaardige zalen te bezoeken om een zo performant mogelijk programma van eisen te kunnen opstellen, die zullen opgenomen worden in de aanbesteding. Tijdens de volgende gemeenteraad wordt de opgestelde nota als mededeling geagendeerd.

MdSw
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio