Kattenhaar en insekten in pralines

Kattenhaar en insekten in pralines

Kattenhaar en insekten in pralines

Print
Iedereen houdt wel van pralines en met Valentijn voor de deur zullen er ongetwijfeld weer een massa dozen over de toonbank vliegen.
BR>
Maar als je je geliefde écht een plezier wil doen, denk je toch beter twee keer na. Enkele weken geleden kocht het Amerikaanse tv-station KTVT-TV een aantal dozen pralines. Ze bezochten een kruidenierszaak, een Godiva-winkel en een grootwarenhuis.

De verzegelde dozen werden onmiddellijk naar een laboratorium in de buurt gebracht. KTVT-TV betaalde voor een analyse van de pralines, waaruit bleek dat er een aantal ongewone 'ingrediënten' in de pralines huisden.

De labo's vonden kattenhaar in een dure doos Godiva-pralines. Er werden ook kledingvezels en kleine deeltjes van insekten teruggevonden. Volgens Godiva zijn dit 'elementen die makkelijk achteraf in het produkt konden terecht komen.'

Bij Russell Stover, Target, Joseph Schmidt Confections en Whitman's hetzelfde probleem echter: insektendeeltjes en menselijk haar werden ontdekt in de pralines. De baas van Russell Stover Candies Inc. schreef een brief naar het tv-station waarin hij de onderzoekers bedankte om de zaak aan het licht te brengen. Hij voegde enveloppen erbij zodat de pralines konden terugbezorgd worden voor verder onderzoek.

Knaagdieren

De Amerikaanse Food & Drug Administration heeft overigens een limiet voor insektendeeltjes in eten: minder dan 90 deeltjes per monster. Het aantal haren van knaagdieren (dat niet werd aangetroffen in de pralines) moet beperkt blijven tot minder dan 3 per monster.

Volgens een bedrijf is het onmogelijk om haar, insekten etc. volledig te bannen uit een natuurlijk voedingsmiddel.

.

Nu in het nieuws