Cherry Moon gaat weer open

Print
Lokeren - Discotheek Cherry Moon in Lokeren gaat volgende week opnieuw open. Na de sluiting eind 2005 trok uitbater Rudy Pincé voor twee jaar naar Zuid-Amerika om te bezinnen en met veel goesting keert hij nu terug naar zijn roots. Cherry Moon wordt niet meer de megadancing van weleer, maar heropent in een nieuwe stijl.
BR>
In de legendarische Cherry Moon aan de Gentsesteenweg 144 in Lokeren weerklinken vanaf zaterdag 16 februari opnieuw de beats. Na twee jaar sluiting verrijst Cherry Moon weliswaar in een heel andere gedaante. Het house- en trance-imago wordt afgeworpen. Cherry Moon zal zich ’downsizen’ tot een meer intieme, gezellige elektro en techhouse club. Rudy Pincé neemt de touwtjes opnieuw in handen. De voorbije twee jaar bracht Pincé door in Argentinië, waar hij niet alleen proefde van het bruisende nachtleven in Buenos Aires, maar ook trouwde met de Argentijnse architecte Lorena (27), die de artistieke leiding van de nieuwe Cherry Moon op zich neemt.

”Twee jaar geleden had ik een beetje een burn-out”, vertelt Pincé. ”Ik had Cherry Moon 16 jaar lang opengehouden en ik was het moe. Ook de muziekstijl van toen had ik wel gehad. Omdat je met een dancing niet van de ene week op de andere van koers kunt veranderen, ben ik er mee gestopt. In Argentinië ben ik gaan herbronnen. Ik heb er twee jaar gewoond en veel indrukken opgedaan. Daardoor kreeg ik er opnieuw zin in.”

Pincé verhuurde twee jaar lang het gebouw dat voort werd uitgebaat onder de namen Koloso en The Building. Die konden nooit het succes van Cherry Moon evenaren en hielden ermee op. Voor Rudy Pincé opende dat perspectieven. Hij keerde met zijn vrouw terug naar België om Cherry Moon te herlanceren.

”Het wordt een volwassen Cherry Moon, met andere muziek en een andere stijl. Die industriële look van vroeger ruimt plaats voor een echte gezellige, toegankelijke clubsfeer. De discotheek wordt verkleind en krijgt een heel apart interieur. Het wordt een soort theaterdecor of filmset. In de grootste zaal kan zo’n 800 man binnen, in de kleinere zaal zo’n 200. Mijn vrouw heeft heel wat connecties in de muziekwereld waardoor vele buitenlandse topdj’s naar Cherry Moon zullen afzakken.”

Joris VERGAUWEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio