Raadkamer bestudeert aanhouding anonieme beller zaak-Van Uytsel

Print
De Leuvense raadkamer beraadt zich op dit moment over de verdere aanhouding van de anonieme beller in het dossier over de dood van Annick Van Uytsel. De 22-jarige jongeman uit Mechelen pleegde verschillende oproepen naar de lokale politiediensten van Antwerpen en Diest waarin hij valselijk beweerde dat hij informatie had over het onderzoek. Volgens zijn advocaat kampt hij met psychische problemen.
"Het is nu wel duidelijk dat deze jongeman niets te maken heeft met de dood van Annick Van Uytsel", zegt meester Geert Jaspaert. "Zijn telefoontjes in dat onderzoek kaderen ook in een ander verhaal, in een poging zich te wreken op de jongen die nu een relatie heeft met zijn ex-vriendin. Al is het niet helemaal duidelijk in hoeverre er ook echt een relatie is geweest tussen dat meisje en mijn cliënt."

De jonge Mechelaar maakte zijn rivaal al een hele tijd het leven zuur, aldus meester Jaspaert. "Dat gebeurt onder meer met telefoontjes, zowel naar die jongen zelf als naar diens ouders of vrienden, waarin mijn cliënt dan zijn rivaal zwart probeert te maken. Er zijn al verschillende politietussenkomsten geweest, maar omdat het telkens om zeer lichte feiten ging, is er nooit veel aandacht aan besteed. Die telefoontjes in het dossier Van Uytsel waren een zoveelste poging om zijn rivaal te pesten."

MEEST RECENT