Grote hit krijgt vervolg

Print
Beveren-Waas - Twee jaar na het succes van de musical Inside Moulin Rouge wordt er druk gewerkt aan een langverwacht vervolg. Eind maart strijken regisseur Steven De Lelie en zijn team neer in het Gildenhuis in Beveren voor vijftien voorstellingen vol drama, humor, zang en dans. Naast hoofdrolspeelster Sofie Truyen is de cast voor een groot deel gerekruteerd uit de toneelkring KET.
BR>
In 2006 bracht Steven De Lelie (31), bekend van Familie en Lili & Marleen, in opdracht van theaterhuis De Gekke Haan in Kallo de eerste editie van Moulin Rouge op de planken. Wegens het overdonderend succes met meer dan 5.000 toeschouwers werd besloten de draad weer op te pikken, ditmaal in een voor de gelegenheid volledig verbouwd en betoverd Gildenhuis in Beveren. Ze pakken het zo grondig aan dat op tournee gaan met het hele circus een te dure en complexe onderneming zou worden. Vandaar dat we slechts op één locatie spelen. “Zonder te veel te verklappen: het wordt een totaalconcept. We streven niet alleen een commercieel zang- en dansspektakel na, maar ook het verhaal speelt een rol. Het drama-aspect wordt dus extra in de verf gezet”, zegt De Lelie.

Voor de vertolking van de hoofdrol kan hij rekenen op actrice Sofie Truyen, die hij kent van Familie. “Aanvankelijk zou, net zoals in Moulin Rouge I, Eline De Munck uit Beveren de hoofdrol op zich nemen, maar intussen heeft ze stappen gezet in de populaire media en hangt ze vast aan contractuele verplichtingen.” Voor de rest van de cast wordt voornamelijk uit een Bevers vaatje getapt. “Ik ben zelf mijn carrière begonnen bij toneelkring KET. Aan de stukken die ik daar speelde en regisseerde, hield ik heel wat vrienden en kennissen over die snel warm te maken waren voor mijn volgende projecten. Hoewel acteren mijn broodwinning is, neem ik in mijn vrije tijd af en toe nog een rol op bij producties van KET. Je moet je roots dankbaar zijn, vind ik.”

Dansen in het decor

Nieuw dit jaar zijn de extra largevoorstellingen. Dat houdt in dat de toeschouwers na afloop gewoon in de zaal mogen blijven en op de tonen van spetterende ’70-’80 muziek hun eigen danspasje mogen wagen in het decor van Moulin Rouge. “De voorstelling bevat een heel aantal disconummers. Dat werkt aanstekelijk bij het publiek. In plaats van na de voorstelling op café te gaan, hebben ze nu de mogelijkheid om meteen ter plaatse hun feestelijke stemming in beweging om te zetten”, besluit De Lelie.

Roel D’HOLLANDER
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio