Sven Gatz (Open Vld) gaat lesgeven aan VUB

Print
Vlaams en Brussels parlementslid Sven Gatz (Open Vld) wordt gastprofessor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij gaat er het vak "Steden en Gemeenten, Instellingen en Beleid" geven. "Ik ben best nerveus", geeft Gatz toe.
Toch is het lesgeven niet helemaal nieuw voor Gatz. De voorbije twee jaar was hij al vrijwillig assistent van professor Patrick Stouthuysen in het vak toegepaste politieke wetenschappen. Maar nu kreeg Gatz een eigen vak toegewezen, weliswaar "in gaststatuut en onbezoldigd". Onder de noemer "Steden en Gemeenten, Instellingen en Beleid" moet hij de studenten het abc van de lokale instellingen en de werking ervan uitleggen.

De lessen van Gatz starten volgende week. Hij kijkt er naar uit, maar geeft toe dat hij "best nerveus" is. "Het is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar het heeft me de voorbije maanden toch al wat zweet gekost om een embryonale cursus bij mekaar te krijgen. Als ik volgende week het collegelokaal binnenstap zal ik beslist zenuwachtiger zijn dan wanneer ik het woord moet voeren in het parlement", zegt Gatz vrijdag op zijn website.

.

Nu in het nieuws