Saive eerst naar het TAS

Print
Jean-Michel Saive en de Belgische Tafeltennisfederatie (KBTTF) stappen naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne, ondanks de bijkomende eisen die de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) stelde.
Donderdag nog liet Saive weten een spoedprocedure bij een Belgische rechtbank te willen opstarten, maar het wordt dus toch het TAS, "met het akkoord van het BOIC en de ADEPS", aldus Saives advocaat Jean-Luc Flagothier.

"We mogen geen risico nemen wat betreft de termijnen. Een in Zwitserland gevestigde federatie voor een Belgische rechtbank dagvaarden, zelfs in kort geding, vraagt een termijn van 32 dagen. Dat brengt ons, enkel al voor de dagvaarding, op 15 maart, terwijl het eerste kwalificatietoernooi (in Nantes) al op 2 april wordt gespeeld", legt de advocaat uit.

"Het secretariaat van het TAS heeft me bevestigd dat ons verzoek aanvaard is. Ik zal mijn memorandum voor woensdag indienen, en de ITTF heeft 20 dagen voor het hare. Na de aanduiding van een rechter zouden de pleidooien dus half maart moeten gehouden worden", aldus Flagothier.

Jean-Michel hoopt via het TAS een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen in Peking af te dwingen. Naar zijn mening heeft hij daar recht op via zijn gedeelde 20e plaats met de Zweed Persson op de gezuiverde ITTF-ranking van januari, maar de ITTF stelt dat enkel Persson rechtstreeks naar Peking mag op basis van de decimalen in hun respectievelijke puntenaantal.
Nu in het nieuws