Debby en Kathleen openen café De Ratten

Print
Antwerpen - Café De Ratten. Je vraagt je af waarom we daar zolang op hebben moeten wachten op het Kiel. Nu kan je er niet naast kijken, op de hoek van de Boomsesteenweg en de VIIde Olympiadelaan. Waar café Nova 42 jaar lang een vertrouwd beeld was, schreeuwen de paarse letters op de gevel het uit: dit is de wijk van de Kielse ratten.
BR>
”De naam ligt toch voor de hand”, lacht Debby, die het café samen met haar partner Kathleen in december overnam. ”Zelf ben ik nooit een echte voetbalfanaat geweest, maar ik denk dat ik het nu wel zal worden. Ik heb voorlopig ook nog café De Koekelekoe op de Turnhoutsebaan, maar ik woon in Hoboken. Hier kan ik dus dichter bij huis werken.” De reacties van de fans die al eens kwamen verkennen, waren alvast heel positief. ”Vooral de naam vinden ze bangelijk goed gekozen.” Naast Beerschotfans blijven de trouwe klanten van vroeger welkom. Ook met hun hondje. “Zij zijn het wat oudere publiek, want een volkscafé moet het blijven”, vindt Debby.

Voor verjonging zorgen de jongens en meisjes uit de twee naburige scholen. ”Er zijn er al die op de middag de weg naar hier gevonden hebben. Ze komen braafjes hun boterhammen opeten. Daar heb ik geen bezwaar tegen, ook al bied ik zelf snacks aan. Maar ik besef dat we de zaak van nul weer moeten heropbouwen. En daar zijn we al goed mee bezig.”

LL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio