Kiels Manifest vraagt openheid over voetbaldossier

Print
Antwerpen - Enkele supporters van Germinal Beerschot hebben een ‘Kiels Manifest’ opgesteld, waarin ze van het stadsbestuur openheid vragen over de bouw van een nieuw voetbalstadion. “Als het de politici menens is met de topsport in deze stad, moeten ze nu met het bestuur van onze club praten”, zegt Marc Smet.
BR>
Marc 'Beerschot' Smet en Guy 'Germinal' Janssens staan samen symbool voor de Antwerpse fusieclub. Tijdens en na de wedstrijd tegen Lokeren, van afgelopen weekend, wisten ze 2.000 handtekeningen te verzamelen voor hun manifest. En dat moeten er de volgende weken nog veel meer worden.

“De bouw van een nieuw stadion leeft onder de supporters en wij willen hen een stem geven”, zegt Marc Smet. “Germinal Beerschot legt nu de fundamenten van wat hopelijk een Antwerpse topclub gaat worden. Maar we hebben niet de indruk dat er echt rekening wordt gehouden met de wensen van de club, laat staan met die van de supporters.”

Over een stadion delen met Antwerp, laat staan een fusie tussen de aartsrivalen, willen de twee mannen het niet hebben. “Het eerste is iets wat de politiek moet beslissen, maar dan wel met de duidelijke boodschap dat Germinal Beerschot op dit moment de enige optie is op topvoetbal is. Dat ze daar in het stadhuis, maar rekening mee houden. Het is volgens ons niet meer dan normaal dat ons clubbestuur een bevoorrechte partner is bij de besprekingen over een nieuw stadion”, zegt Guy Janssens.

En een fusie. “Geen onderwerp voor ons. Maar iedereen moet beseffen dat voor voetbal toeschouwers nodig zijn. En wie denkt dat het stadion vanzelf volloopt voor een nieuwe club zou zich wel eens kunnen vergissen”, vult Marc Smet aan.

Volgens de twee mannen is het nu hét moment om een stap vooruit te zetten in het voetbal. “Antwerp had ooit plannen, maar die zijn op niets uigedraaid. We willen dat scenario niet opnieuw meemaken met onze club. Wij gaan uit van de sterkte van Germinal Beerschot en verwachten dat het stadsbestuur ons ernstig neemt”, zegt Guy Janssens. “Het Kiels Manifest en de handtekeningenactie is onze bescheiden bijdrage tot het debat.”

Patrick Van De Perre

www.kielsmanifest.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio