Turk afgemaakt voor café

Print
Antwerpen - Een onbekende man schoot donderdag om 3u een 36-jarige illegale Turk neer op de hoek van de Voetbalstraat en de Golfstraat. Na de eerste vier schoten kroop het slachtoffer weg. Maar de schutter volgde hem en zou een genadeschot in zijn hoofd hebben gelost.
BR>
De moord vond plaats tegen de gevel van het voormalige café Nostalgie, intussen een beruchte gelegenheid zonder naam. Veel buurtbewoners hoorden de schoten en gingen aan hun vensters kijken. Maar weinigen hebben zien schieten. In het café waren al helemaal geen getuigen te vinden.

Volgens onze getuigen, die wel anoniem willen blijven, zou het slachtoffer met iemand anders hebben zitten drinken aan de bar van het café. Die 33-jarige Turk - illegaal in het land, maar verblijvend bij familie - werd naar buiten gelokt door de man die hem seconden later neerknalde.

“Getuigen hebben inderdaad een aantal schoten gehoord”, bevestigt parketwoordvoerster Dominique Reyniers. “Ze zagen het slachtoffer op de grond liggen.”

Hulzen


“Ik hoorde vier schoten, dan even niets en vervolgens nog een schot”, beamen twee buurtbewoners. De vier eerste schoten zijn gelost van aan het boompje (zie pijl) in het midden van het trottoir en schuin voor de deur van het café. Op die plek markeerden rechercheurs van de federale politie de vindplaats van vier hulzen.

Volgens diezelfde merktekens werd de vijfde kogel tegen de muur van het café terugvonden. “Na het laatste schot wandelde de schutter verder de Golfstraat in, weg van het kruispunt De Zwaantjes. Maar hij keerde op zijn stappen terug en wilde iets van de grond oprapen. Vermoedelijk de kogelhulzen”, zegt de getuige. “Op dat moment keek hij rond en kreeg hij in de gaten dat hij van achter veel slaapkamerramen werd bekeken. Dat was voor hem het moment om te vluchten.”

De ambulances waren vrij snel ter plaatse, want van achter de ramen werd druk met de hulpdiensten gebeld. “Het slachtoffer werd ter plaatse nog gereanimeerd, maar stierf twee uur later in het ziekenhuis”, meldt Dominique Reyniers.

De buurtbewoners zijn er niet gerust in. “De Nostalgie is niet meer wat het vroeger was. Natuurlijk is er niet ín het café geschoten, maar op straat. Maar dit is wel het zoveelste incident. Wat te denken van geweerschoten vanuit het café naar buiten, een auto die de voordeur van het café ramt, messengevechten en knokpartijen? Zelfs op Kerstmis”, vraagt de buurt zich af.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio