Acht maanden voor chauffeur die parkeerwachter aanreed

Print
Sint-Niklaas - De 21-jarige Nederlander Gerard V.P. is woensdag door de Dendermondse strafrechter veroordeeld omdat hij een parkeerwachter van dancing BBC in Sint-Niklaas aanreed. De beklaagde kreeg een effectieve celstraf van acht maanden en een boete van 275 euro.
BR>
De feiten speelden zich af in de vroege ochtend van 20 maart 2005. De Nederlander wilde na een bezoek aan de megadancing naar huis, maar bij het verlaten van de parking weigerde hij anderhalve euro parkeergeld te betalen.

Toen de slagboom voor een andere dancingbezoeker openging, gaf V.P. plankgas en scheurde weg. In zijn dolle rit reed hij de parkeerwachter omver en sleurde de man enkele meters mee. Het slachtoffer raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis. Een collega van hem kon de nummerplaat van de Nederlander noteren, zodat de politie de roekeloze chauffeur kon terugvinden.

De Nederlander probeerde er zich vanaf te maken door te stellen dat hij de parkeerwachter niet met opzet had omvergereden, maar de rechter tilde hoe dan ook zwaar aan de feiten, vooral omdat V.P. na de aanrijding ook nog eens gewoon was doorgereden.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio