Burgemeesters hebben geen last van rompslomp

Print
Sint-Gillis-Waas - De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) klaagt aan dat de gemeentelijke administraties de handen vol hebben met de frequente aanpassing van de weddes van burgemeesters, schepenen en OCMW-voorzitters. In het Waasland blijkt de situatie nog mee te vallen.
BR>
“Sinds de weddes van burgemeesters, schepenen en OCMW-voorzitters gekoppeld worden aan de vergoeding van leden van het Vlaams Parlement, hebben de lokale administraties al de ene wijziging na de andere te verwerken gekregen”, klaagt de VVSG aan. “Deze wijzigingen van vaak heel beperkte omvang hebben zware administratieve gevolgen, zeker omdat ook de pensioenberekening telkens weer moet worden aangepast.”

In Sint-Gillis-Waas vormt de situatie geen probleem. “Wij besteden de volledige loonadministratie uit aan een externe firma. Ik heb nog niet gehoord dat wij extra moeten betalen voor die aanpassingen”, klinkt het bij burgemeester Remi Audenaert (CD&V) van Sint-Gillis-Waas. “Ik heb wel al gezien dat op mijn loonfiche niet iedere maand hetzelfde bedrag staat. Soms is het meer maar soms ook eens een paar euro minder.

Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) van Beveren kreeg nog geen klachten te horen van zijn administratie. “Maar als je dan toch mijn mening over weddes vraagt: ik vind het niet correct dat schepenen in een gemeente met minder dan 50.000 inwoners maar 60 procent van de wedde van een burgemeester krijgen terwijl dat in grotere gemeenten 75 procent bedraagt.”

KD

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio