Tientallen gewonden bij explosie in Amerikaanse suikerraffinaderij

Print
Bij een explosie in een suikerraffinaderij in de omgeving van Savannah in de Amerikaanse staat Georgia zijn donderdagavond meer dan 40 mensen zwaargewond geraakt. Zes arbeiders zijn meer dan twaalf uur na het ongeval nog vermist, aldus de Amerikaanse media vrijdag. Meer dan 20 mensen liepen zodanig ernstige brandwonden op dat ze met helikopters naar een 200 kilometer verder gelegen brandwondencentrum in de stad Augusta moesten overgebracht worden. Een arts verklaarde dat de huid van vele patiënten tot 90 procent was verbrand.
BR>
Op het ogenblik van het ongeval om 19.00 uur lokale tijd waren rond de 200 mensen in de raffinaderij in Port Wentworth aanwezig. Na de ontploffing ontstond een reusachtige brand, die de avondhemel oranje kleurde en razendsnel om zich heen sloeg. Brandweer, politie en reddingswerkers trokken met zwaar materieel naar de plaats van het ongeval. Ze sloten ook een deel van de nabijgelegen rivier Savannah af en zochten ook daar naar mogelijke slachtoffers, die zich met hun verschrikkelijke brandwonden in het water hadden gestort.

Tegen vrijdagvoormiddag werd echter geen enkele vermiste teruggevonden. Gehoopt wordt dat ze zich op de avond van het ongeval niet in de raffinaderij bevonden. De oorzaak van de explosie is nog niet achterhaald. Vermoed wordt echter dat suikerstof ontvlamde en dan ontplofte. Het geldt als zeer licht ontvlambaar.
Nu in het nieuws