Bhutto gedood door explosie en niet door kogels

Bhutto gedood door explosie en niet door kogels

Bhutto gedood door explosie en niet door kogels

Print
De Britse speurders van Scotland Yard zijn tot de conclusie gekomen dat de Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto werd gedood door een klap tegen het hoofd veroorzaakt door de ontploffing bij een zelfmoordaanslag op 27 december in de garnizoensstad Rawalpindi, en niet door kogels zoals haar partij had beweerd. Dat blijkt uit hun rapport dat vrijdag werd vrijgegeven.
De speurders van de vermaarde eenheid van de Britse politie, die gedurende twee weken de plaats van de aanslag onderzochten in een park in Rawalpindi, niet zo ver van Islamabad, concludeerden dat geen van de drie kogels die werden afgevuurd voor de bomaanslag de voormalige premier hebben geraakt, maar dat ze stierf door een schedelbreuk toen ze haar hoofd stootte tegen de rand van het schuifdak van haar gepantserde wagen door de luchtverplaatsing van de explosie.

"De explosie veroorzaakte een hevige klap tussen haar hoofd en de rand van het schuifdak, en haar ernstige hoofdwonde was fataal", staat in het rapport van hoofdinspecteur John MacBrayne van Scotland Yard.
Nu in het nieuws