Maatschappij bouwt eerste sociale woningen in Belsele

Print
Sint-Niklaas - De Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting (SNMH) bouwt voor het eerst sociale huurwoningen in Belsele. Tegen de zomer kunnen de eerste bewoners er hun intrek nemen. De SNMH hoopt ook op een doorbraak in al langer geplande projecten.
BR>
De wijk Mierennest in Belsele is volop in beweging. De Waasse Landmaatschappij bouwt er momenteel een aantal sociale koopwoningen en ook de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting laat zich er niet onbetuigd. Naast het fietspad Sinaai-Sint-Niklaas, in de nieuwe Waterjufferstraat, worden momenteel zestien appartementen en twee woningen gebouwd. Die moeten tegen de zomer instapklaar zijn.

Appartementen

”Het gaat om acht appartementen met één slaapkamer en acht appartementen met twee slaapkamers. De huizen hebben drie slaapkamers en er zijn zes carports”, schetst directeur André Van den Berghe. ”Dit project is speciaal omdat het de eerste sociale huurwoningen zijn die in Belsele door de SNMH worden gebouwd.” De gronden werden aangekocht door de Waasse Landmaatschappij, maar door de verplichting om gemengde projecten te realiseren, kon de SNMH grond overkopen.

Voorts hoopt de SNMH dat er na een jarenlange stilte eindelijk een doorbraak komt in een aantal geplande projecten. ”We blijven geïnteresseerd om woningen te bouwen in de Populierenwijk in Belsele. Hopelijk wordt dat dossier opnieuw geactiveerd”, aldus Van den Berghe. ”We zouden daar twaalf extra woningen kunnen inrichten. We hebben ook interesse voor het Wallenhof in Nieuwkerken, waar we sociale huurwoningen willen zetten. Daarvoor moet eerst nog een grondruil gebeuren tussen de stad, het OCMW en een privé-eigenaar. We zouden er nog 25 extra woningen kunnen bouwen.”

Ook in de Klokke Roelandlaan in Sinaai wordt er gebouwd. Daar komen tegen 2009 acht appartementen en zes woningen. In Sinaai heeft de SNMH al 44 huurwoningen. Op termijn staat er voor de SNMH nog heel wat op stapel, zoals de woonprojecten in de Watermolenwijk, de Beernaert, de Clementwijk en op de site van de stadszalen. In de deelgemeenten beschikt de SNMH nu in totaal over 105 woongelegenheden.

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio