Vrouwen maken zich zorgen over hun relatie

Print
Een groot deel van de Nederlandse vrouwen (55 procent) heeft "tamelijk tot zeer grote zorgen" over haar relatie of huwelijk. Tegelijkertijd staat het hebben van een goede relatie bovenaan de lijst van de zaken die het leven rijker maken, vindt 88 procent van de vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder ruim zeshonderd vrouwen, in opdracht van de Huishoudbeurs die van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari in Amsterdam RAI wordt gehouden.
De onderzoekers constateerden ook dat een derde van alle vrouwen tot zichzelf komt door te gaan funshoppen of winkelen. Bij de groep vrouwen van 20 tot 34 jaar ligt dat percentage zelfs op 45 procent. Het onderzoek spitst zich toe op wat een vrouw puur maakt omdat de Huishoudbeurs dit jaar in het teken staat van puur.

Niet alleen de relatie verrijkt het leven van de vrouw, ook gezamenlijk eten (68 procent), kinderen opvoeden (43 procent) en een boek lezen (39 procent). "De Nederlandse vrouw richt zich duidelijk op haar directe omgeving, zoals het gezin en de familie. Zaken als geld en carrière zijn in de ogen van vrouwen minder belangrijk. Respectievelijk 12 procent en 8 procent van de vrouwen vindt dat geld en carrière het leven echt rijker maken", concluderen de onderzoekers.

Een overgrote meerderheid van 88 procent van de vrouwen vindt dat het leven tegenwoordig te druk en te gejaagd is. Ze vinden vrije tijd kostbaar. Daarom vindt driekwart van alle vrouwen dan ook dat vrije tijd zelfs kostbaarder is dan geld. Vakanties zijn voor 71 procent van de ondervraagden vooral bedoeld om tot rust te komen.

Bijna de helft van de ondervraagden vindt eigenlijk dat ze niet genoeg tijd voor zichzelf heeft.
MEEST RECENT