'Ga de politie eens halen, papa is zwaargewond'

Print
Ismael Sacoor en Judith Gieben tonen zich bijzonder scherp voor de agenten die na de zware schietpartij in de nacht van 3 op 4 december ter plaatse kwamen in hun huis in Lot. Ze schreven een brief naar de Corelio-kranten.
Zware gangsters drongen die nacht binnen in het huis van de familie. Ze schoten Sacoor drie kogels in de buik en de benen toen hij zijn kinderen wilde beschermen. Buiten schoot een van de drie daarna agente Kitty Van Nieuwenhuysen dood. Haar collega Peter Van Stalle werd zwaar gewond.

"Wat Kitty Van Nieuwenhuysen en Peter Van Stalle die avond is overkomen, is vreselijk en tragisch", schrijft het gezin Sacoor. "Maar het spijt me zeer: wat mij betreft hoef ik de politie niet te bedanken voor hun bijstand tijdens die nacht. Ze hebben zich onprofessioneel, arrogant en nalatig gedragen naar ons toe. (...) Mijn man lag te bloeden op de oprit. Mijn kinderen stonden naast hem te wenen. In paniek riep ik naar de politie die twintig meter verder stond. Ik heb staan gillen en zwaaien, maar niemand kwam. Ik zei tegen mijn dochter van elf: 'Ga de politie eens halen, papa is zwaargewond'. Maar een politieagent zei dat ze moest terugkeren."

Bijna twee maanden na de feiten is het gezin Sacoor nog altijd bijzonder verontwaardigd over wat er die nacht gebeurde. In de week na de feiten werd het gezin wel opgebeld door de dienst slachtofferhulp. "Die boden ons psychologische steun aan. Maar daar vroegen wij niet om: we hadden graag uitleg en excuses van de politie gekregen."

.

Nu in het nieuws