Woestijnvis wil wielrennen redden

Print
De internationale wielerunie UCI wil de uitzendrechten voor de grote wielerwedstrijden (de Pro Tour) volgend jaar in één pakket verkopen aan de televisieomroepen. De Belgische, beursgenoteerde investeringsmaatschappij Ackermans & Van Haaren is geïnteresseerd om te investeren in het project. Alle aangesloten koersen zullen door één en dezelfde productiemaatschappij worden geregistreerd. Belangrijkste kandidaat daarvoor is productiehuis Woestijnvis.
De UCI wil in 2009 een uiterste poging doen de wielersport beter te verkopen. Ackermans & Van Haaren zal, volgens directeur Jan Suykens, "afhankelijk van de slaagkansen" een "meer of minder actieve rol" in het project spelen.

Volgens de initiatiefnemers kunnen wielrenners met de nieuwe plannen meer gaan verdienen en zullen wedstrijden verder worden geprofessionaliseerd. Alle aangesloten koersen zullen door één en dezelfde productiemaatschappij worden geregistreerd. Omroepen zullen meer voor de uitzendrechten moeten betalen.

Productiehuis Woestijnvis is geïnteresseerd om zich in het wielrennen te storten, maar niet vandaag. "De situatie is te complex en te chaotisch", zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Vandenhaute, alluderend op de blijvende oorlog tussen de Internationale Wielerunie (UCI) en de organisatoren van de grote wedstrijden. "Pas als er duidelijkheid komt, komen wij eventueel in actie. Vandaag is niets concreet."
Nu in het nieuws