Aantal bouwgeschillen stijgt met een kwart

Print
Het aantal bouwgeschillen in ons land is vorig jaar met een kwart gestegen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van de Verzoeningscommissie Bouw dat de krant kon inkijken. In totaal gaat het om 1.230 dossiers waarbij een particuliere bouwheer er niet uitkomt met de aannemer, architect of bouwpromotor.
BR> “Vooral de grote bouwprojecten waren vorig jaar een probleem”, stelt commissievoorzitter Geert Coene.

Wrevel op de werf, het komt steeds vaker voor. Dat stelt de Verzoeningscommissie Bouw vast in haar jaarverslag. Daar heeft de commissie ook een verklaring voor. De orderboekjes in de bouwsector stonden vorig jaar overvol, zodat er nog meer werd gebouwd dan in andere jaren, niet altijd naar wens van de bouwheer. Tweede oorzaak is dat er vorig jaar meer klachten over grote bouwprojecten binnenkwamen.
“En daar zijn vaak meerdere mensen bij betrokken”, zegt Coene.

De meest gehoorde klachten gaan over isolatie, met vocht- en condensatieproblemen tot gevolg. Maar ook dakwerken en ruwbouw geven vaak aanleiding tot een conflict.

De Verzoeningscommissie Bouw, een initiatief van Test-Aankoop en de bouwsector, werd in 2002 opgericht om langdurige bouwconflicten op te lossen. Zij is de enige officiële instantie in ons land die als bemiddelaar optreedt tussen de bouwsector en de particuliere bouwheer.

.

Nu in het nieuws