Minister leidt overname Fort van Walem in

Het Mechelse stadsbestuur kan weldra werk maken van een herwaardering van het Fort van Walem tot een natuurgebied van openbaar nut. Mechelen heeft van de Vlaamse overheid toestemming gekregen om de onteigening van het fort op te starten, zodat het in samenwerking met Natuurpunt het domein in beheer kan nemen.

mvastenhaeck

BR>

Bij het stadsbestuur bestaat al verscheidene jaren de intentie om het Fort van Walem te beheren, om er zo een natuurgebied van openbaar nut van te maken. Maar al die tijd moest Mechelen wachten op het signaal van het kabinet van Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) dat de site wel tot natuurgebied en militair-historische site kon worden herbestemd.

Vorig najaar ontving het stadsbestuur eindelijk dat bericht, waarop bij Vlaams minister voor Stedenbeleid Marino Keulen (Open Vld) de machtiging kon worden gevraagd om het domein van de Vlaamse overheid over te nemen. Nu ook dit ministeriële besluit is ondertekend, staat niets nog een Mechelse overname van het fort in de weg. Daarvoor heeft de Dijlestad 250.000 euro opzijstaan. “Nu is het de bedoeling om het domein over te dragen aan de vzw Natuurpunt, toch de meest geschikte partner voor het beheer ervan”, stelt de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Hij dringt erop aan dat de site als natuurgebied ook wordt opengesteld voor zachte recreatie.

JVdPo

MEER OVER

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio